Baby Shower - Vaippakakkukeisari

Baby Shower

 

Baby showerit tai suomalaisittain vauvakutsut on yksi tapa muistaa viimeisillään raskaana olevaa äitiä. Juhlat ovat mukava tapa viettää aikaa sopivan kokoisen porukan kesken ja juhlistaa tulevaa äitiä vielä ennen vauvan syntymää. Vaan jos kutsuja ollaan järjestämässä ensimmäistä kertaa, mitä on hyvä muistaa?
 

Baby showerien järjestäjien muistilista


 
Sankarin näköiset juhlat. Vauvajuhlista on paras tehdä tulevan äidin (tai isän) näköiset. Ei ole olemassa yhtä ainoaa formaattia eikä kannata yrittäkään tehdä juhlista sankarilleen epämiellyttäviä. Vauvajuhlat voivat olla illallinen läheisimpien ystävien kanssa ravintolassa tai nyyttärimeiningillä järjestettävä picnic läheisessä puistossa. Mikä olisi miljöönä sankarinsa näköinen?
 

- Ajankohta. Tarkista tulevan äidin puolisolta tai läheiseltä ystävältä, että hän on vapaalla, jos juhlat järjestetään yllätyksenä. Jos taas sankari ei pidä yllätyksistä, sopikaa päivä etukäteen. Päivän on hyvä olla noin kuukautta ennen laskettua aikaa, koska pienokaisten todellista maailmaan saapumispäivää ei koskaan tiedä etukäteen.
 

- Sankarin vointi. Vauvajuhlien sankarin vointi on hyvä ottaa huomioon. Kovin pitkä istuminen tai hurjan pitkä kävelyretki ei välttämättä loppuraskaudesta ole mukavaa. Jos taas sankarin vointi on ollut loistava, mikään ei estä järjestämästä juhlia sen mukaisesti.
 

- Ruokailuista. Jos menette ravintolaan tai järjestätte nyyttärit, on syytä huomioida, että raskaana oleville on Neuvolan suosittelemia ruokarajoituksia. Katso tarkempaa tietoa esimerkiksi THL:n sivuilta.
 

- Leikeistä. Vauvajuhliin voidaan sisällyttää erilaisia leikkejä, kuten vaipan pukemista nukkevauvalle, tulevan vauvan sukupuolen, painon tai pituuden arvailua tai vaikkapa nimen arvailua. Mikään ei kuitenkaan pakota sisällyttämään juhliin leikkejä. Mistä sankari pitäisi?

 
- Äidin tai vauvan muistaminen lahjalla. Vauvajuhlissa sankarille voidaan antaa lahjoja tai olla antamatta. Muistakaa sopia asia etukäteen, niin vieraat eivät joudu ikävään välikäteen. Yksi tapa voi olla muistaa sekä äitiä että vauvaa: äidille lahjakortti jalkahierontaan ja tulevalle vauvalle sankarin makuun tehty vaippakakku sisältäen tarvikkeita käytettäväksi vauvan ensimmäisien kuukausien aikana. Kakkuun sisältyy yleensä vaippoja, harsoja ja toiveiden mukaisesti vauvantarvikkeita ja suloinen pehmolelu. Alla olevista kakuissa tyttöjen kakku tehtiin toiveiden perusteella baby showereihin, joissa masuasukkeina oli ihastuttavat kaksostytöt. Poikien kakku puolestaan meni ristiäiskakuksi pienelle prinssille. Vaippakakkukeisarin verkkokaupasta löydät valmiina olevia kakkuja tai voit olla meihin yhteydessä vaippakakkukeisari@gmail.com niin tehdään saajalle hänen näköisensä kakku.
 
Tärkeintä vauvakutsuissa on vanhemmuuden ilon jakaminen ja ehkäpä viimeinen aikuisten hetki pitkään aikaan ennen pienokaisen syntymää. Tai toki mukaan voidaan ottaa pikkuvieraatkin – sankarin ajatuksia tässäkin kunnioittaen. Iloisia vauvajuhlia!